SVD Youth Gathering 2019

SVD Youth Gathering on Mission Sunday 2019

On the last Sunday of October in World Mission Month, around 50 Catholic youths from St Mark’s Parish and St Maximilian Kolbe Parish along with the Vietnamese Catholic Youth and Vietnamese Eucharistic Children Group gathered together for World Mission Sunday.

The theme set by Pope Francis for this year’s Mission Month was ‘Baptised and Sent: The Church of Christ on Mission in the World’.

Throughout the afternoon the youth enjoyed talks and sharing by Fr Truc and Fr Yon who shared about the founding of the Divine Word Missionary congregation and their personal experiences serving as missionary priests. All that attended were pleasantly surprised to see photos of a young Fr Truc of his time as a parish priest in northern Thailand. As a special surprise Fr Truc also brought his special bag of tricks to perform a magic show!

Aligning with the theme of the day Sr Elizabeth, Sr Scholastica and Sr Angela touched upon their experiences as missionary sisters encouraging the youth to pursue a life of mission to those in need. The day was concluded with a Youth Mass and dinner outside Mercy Hall.

Special thanks to all those who help plan and run the event!

By David Homires

Ngày Hội của Giới Trẻ Ngôi Lời “SVD”

Ngày 20 tháng 10 vừa qua, nhằm Ngày Chúa Nhật Truyền Giáo, liên giới trẻ đến từ giáo xứ St Maximilian Kolbe, cùng với Thiếu Nhi Thánh Thể bên Cộng Đồng, nhóm Giới trẻ Công giáo Việtnam và nhóm giới trẻ chủ nhà thuộc St Mark đã họp mặt và chia sẻ về sứ vụ Truyền
Giáo được tổ chức tại Mercy Hall của nhà thờ St Mark’s Inala.

Trong ngày, nhóm được nghe những câu chuyện truyền giáo cũng như ơn gọi truyền của Cha Trực và Cha Yon. Hai cha cũng trình bày về sự ra đời và phát triển của Dòng Truyền Giáo Ngôi Lời (Divine Word Misionaries). Đồng thời quý cha cũng chia sẽ những kinh nghiệm bản thân về sứ vụ truyền giáo mà quý cha đã và đang làm.

Sau đó, các Sơ “Dòng Chúa Thánh Thần-SSpS” lên chia sẻ về Hội Dòng và các công việc mà các Sơ đã và đang phục vụ. Trong dịp hội ngộ này, các Cha và Sơ cũng mời gọi các bạn trẻ biết lắng nghe và cầu nguyện để được đi theo tiếng gọi của Chúa.

Sau buổi chia sẻ, Cha Trực đã biểu diễn ảo thuật cho nhóm và được mọi người hoan hô. Kết thúc ngày hội là Thánh Lễ do nhóm giới trẻ giáo xứ chủ nhà đảm nhận phần phụng vụ và hát lễ. Sau thánh Lễ, nhóm có chuẩn bị thức ăn tối nhẹ cho mọi người thưởng thức và trò chuyện với nhau. Xin chân thành cảm ơn mọi người đã ủng hộ và giúp đỡ giới trẻ!

By Peter Quang Nguyen

2019-10-28T02:56:47+00:00